LESSEN jij|be|tekent
Tekenpraktijk voor kinderen
Lessen & workshops op maat
in Utrecht en omgeving

Het lesaanbod in mijn tekenpraktijk bestaat uit groepslessen, individuele les(sen) en creatieve workshops. Daarnaast bied ik groepslessen holistische kinderyoga aan. Aanmelden kan via de contactpagina. Ook als je interesse hebt in een creatieve workshop op maat, bespreek ik graag de mogelijkheden met je.

Groepslessen holistische kinderyoga

Klik hier voor meer informatie over de lessenreeks kinderyoga.

Groepslessen tekenen

Ik bied een lessenreeks van zes tekenlessen aan in groepjes van maximaal acht kinderen. De lessen worden om de twee weken gegeven in mijn praktijk aan huis op de volgende data en tijden:

Lessenreeks september - december 2019
Groep
Groep 1
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
vrijdagmiddag van 15:30 uur tot 16:30 uur

Lesdata: 27 sept. 11 okt. 1 nov. 15 nov. 29 nov. 13 dec.
 
Groep
Groep 2
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
vrijdagmiddag van 17:00 uur tot 18:00 uur
Lesdata: 27 sept. 11 okt. 1 nov. 15 nov. 29 nov. 13 dec.
 
Groep
Groep 3
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
zaterdagochtend van 9:30 uur tot 10:30 uur
Lesdata: 28 sept. 12 okt. 2 nov. 16 nov. 30 nov. 14 dec.
 
Groep
Groep 4
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
zaterdagochtend van 11:00 uur tot 12:00 uur
Lesdata: 28 sept. 12 okt. 2 nov. 16 nov. 30 nov. 14 dec.

Hieronder vind je het thema van de huidige lessenreeks. Het is de bedoeling dat je kind de hele reeks volgt. Gemiste lessen kunnen in principe niet worden ingehaald, tenzij er een plekje is in de andere groep.


Lessenreeks september - december 2019
Thema: RITME & RUIMTE

We gaan de komende reeks de ruimte op papier ritmisch invullen. Dat wil zeggen dat we vooral met herhalingen en patronen werken, die je zo moeilijk kunt maken als je wilt. We maken gebruik van onder andere stromingsbeelden, zentangle technieken, kolamtekenen (een traditie uit India) en ritmisch-dynamische tekenvaardigheden. Het is een bijna puzzelachtige manier van tekenen die concentratie vergt en tegelijk ontspannend werkt, zeer goed is voor een gezonde samenwerking van beide hersenhelften en ook erg belonend is. Er ontstaan schitterende beelden die naar wens uitgewerkt en ingekleurd kunnen worden. Daarin zit dan ook de creativiteit. Ieder werkt op zijn/haar eigen niveau en plezier in het tekenen staat altijd voorop!
Meld je (kind) hier aan.


Individuele tekenles(sen)

Wil je een unieke tekenervaring op maat voor je kind? Heeft je kind geen plezier in tekenen (meer) of kan het zich moeilijk uiten op papier? In een één op één les kan ik gerichte aandacht en oefeningen geven die jouw kind kunnen helpen om weer plezier op papier te hebben. We bekijken samen hoeveel lessen er nodig zijn en wanneer die plaatsvinden. Ook kan ik eventueel doorverwijzen naar een kindertekentherapeut.

Duo-workshop ‘jij en ik |be|tekenen’

Een gesprek op papier, samen dansen, voetballen of zelfs een lekker potje ruziemaken op een groot vel? Liever samen een kunstwerk maken? Ja, het is allemaal mogelijk! In deze workshop kom je met je (klein-)kind samen tekenen. Jullie brengen een thema in of laten je verrassen door datgene wat er ontstaat tussen jullie. Ik begeleid dit op een speelse manier. Leer elkaar eens van een andere kant kennen en meld je hier aan, dan maken we een afspraak.