LESSEN jij|be|tekent
Tekenpraktijk voor kinderen
Lessen & workshops op maat
in Utrecht en omgeving

Het lesaanbod in mijn tekenpraktijk bestaat uit groepslessen, individuele les(sen) en creatieve workshops. Daarnaast bied ik groepslessen holistische kinderyoga aan. Aanmelden kan via de contactpagina. Ook als je interesse hebt in een creatieve workshop op maat, bespreek ik graag de mogelijkheden met je.

Groepslessen holistische kinderyoga

Klik hier voor meer informatie over de lessenreeks kinderyoga.

Groepslessen tekenen

Ik bied een lessenreeks van zes tekenlessen aan in groepjes van maximaal vijf kinderen. De lessen worden om de twee weken gegeven in mijn praktijk aan huis op de volgende data en tijden:

Lessenreeks september - december 2020
Groep 1
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar ~ VOL ~
donderdagmiddag van 16:00 uur tot 17:00 uur
Lesdata: 24 sept. 8 okt. 29 okt. 12 nov. 26 nov. 10 dec.
 
Groep 2
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar ~ VOL ~
vrijdagmiddag van 15:30 uur tot 16:30 uur
Lesdata: 25 sept. 9 okt. 30 okt. 13 nov. 27 nov. 11 dec.
 
Groep 3
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar ~ VOL ~
vrijdagmiddag van 17:00 uur tot 18:00 uur
Lesdata: 25 sept. 9 okt. 30 okt. 13 nov. 27 nov. 11 dec.
 
Groep 4
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar ~ VOL ~
zaterdagochtend van 9:30 uur tot 10:30 uur
Lesdata: 26 sept. 10 okt. 31 okt. 14 nov. 28 nov. 12 dec.
 

Hieronder vind je het thema van de huidige lessenreeks. Het is de bedoeling dat je kind de hele reeks volgt. Gemiste lessen kunnen in principe niet worden ingehaald, tenzij er een plekje is in de andere groep.


Lessenreeks september - december 2020
Thema: PERSPECTIEF

Tijdens de vorige tekenreeks bleek hoe leuk kinderen het vinden om iets van diepte in hun tekening te krijgen. Daarom gaan we de komende reeks verder met perspectief, in de breedste zin van het woord. Met eenvoudige stappen gaan we bijvoorbeeld een landschap tekenen met voor- en achtergrond. 'De kloof' en 'de weg' zijn ook mooie voorbeelden van hoe je dynamiek in je tekening kunt aanbrengen. Naast het technische deel van perspectief tekenen, wil ik ook het perspectief van 'binnen- en buitenwereld' behandelen. Juist in deze tijd, die voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen angst en onzekerheid met zich mee kan brengen, vind ik het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen voor hun gevoelens. Zo gaan we bijvoorbeeld ook een mandala tekenen waarbij alles buiten de cirkel de buitenwereld voorstelt en alles daarbinnen de innerlijke belevingswereld van het kind. We staan stil bij wat deze tijd met ons doet en wat ons kan helpen. Ik gebruik hierbij ook elementen uit de kinderyoga zoals korte meditaties, verhaaltjes en kaarten. Door het stilstaan bij de binnen- en buitenwereld zal je kind (onbewust) weten waar het staat en door het leren van perspectief tekenen krijgt het meer zelfvertrouwen en zal het steviger staan. Zoals altijd staat het tekenplezier voorop! De eerste les begint op 24 september. Je kunt je kind hier aanmelden.

Individuele tekenles(sen)

Wil je een unieke tekenervaring op maat voor je kind? Heeft je kind geen plezier in tekenen (meer) of kan het zich moeilijk uiten op papier? In een één op één les kan ik gerichte aandacht en oefeningen geven die jouw kind kunnen helpen om weer plezier op papier te hebben. We bekijken samen hoeveel lessen er nodig zijn en wanneer die plaatsvinden. Ook kan ik eventueel doorverwijzen naar een kindertekentherapeut.

Duo-workshop ‘jij en ik |be|tekenen’

Een gesprek op papier, samen dansen, voetballen of zelfs een lekker potje ruziemaken op een groot vel? Liever samen een kunstwerk maken? Ja, het is allemaal mogelijk! In deze workshop kom je met je (klein-)kind samen tekenen. Jullie brengen een thema in of laten je verrassen door datgene wat er ontstaat tussen jullie. Ik begeleid dit op een speelse manier. Leer elkaar eens van een andere kant kennen en meld je hier aan, dan maken we een afspraak.