LESSEN jij|be|tekent
Tekenpraktijk voor kinderen
Lessen & workshops op maat
in Utrecht en omgeving

Het lesaanbod in mijn tekenpraktijk bestaat uit groepslessen, individuele les(sen) en creatieve workshops. Daarnaast bied ik groepslessen holistische kinderyoga aan. Aanmelden kan via de contactpagina. Ook als je interesse hebt in een creatieve workshop op maat, bespreek ik graag de mogelijkheden met je.

Groepslessen holistische kinderyoga

Klik hier voor meer informatie over de lessenreeks kinderyoga.

Groepslessen tekenen

Ik bied een lessenreeks van tekenlessen aan in kleine groepjes. De lessen worden om de twee weken gegeven in mijn praktijk aan huis op de volgende data en tijden:

Lessenreeks sept - nov 2021
Groep 1
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
donderdagmiddag van 16:00 uur tot 17:00 uur

Lesdata: 09 sept 23 sept 07 okt 28 okt 11 nov 25 nov
 
Groep 2
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
vrijdagmiddag van 15:30 uur tot 16:30 uur

Lesdata: 10 sept 24 sept 08 okt 29 okt 12 nov 26 nov
 
Groep 3
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
vrijdagmiddag van 17:00 uur tot 18:00 uur
Lesdata: 10 sept 24 sept 08 okt 29 okt 12 nov 26 nov
 
Groep 4
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
zaterdagochtend van 9:30 uur tot 10:30 uur
Lesdata: 11 sept 25 sept 09 okt 30 okt 13 nov 27 nov
 

Hieronder vind je het thema van de huidige lessenreeks. Het is de bedoeling dat je kind de hele reeks volgt. Gemiste lessen kunnen in principe niet worden ingehaald, tenzij er een plekje is in de andere groep.


Lessenreeks sept - nov 2021
Thema: "Boompjes opzetten"

Deze reeks heeft 'de boom' als uitgangspunt en die zal dan ook elke les terugkomen. We zullen de boom op verschillende manieren bekijken; van heel speels en kunstzinnig tot realistischer, want hoe teken je nu eigenlijk precies een boom? De boom zal terugkeren in diverse vormen (een eik is heel anders dan een den) en vooral ook in diverse landschappen. Hoewel de boom het uitgangspunt is, staat het de kinderen altijd vrij om helemaal hun gang te gaan in de tekening voor wie daar behoefte aan heeft. Het prachtige boek “Het verborgen leven van bomen (voor kinderen)” van Peter Wohlleben zal ik ook gebruiken voor leuke weetjes, evenals een yoga-oefening zo nu en dan. Kortom; met diverse materialen zullen we verschillende landschappen gaan creëren waar altijd wel een 'vriend' te vinden is (zie gedicht). Je kunt je kind hier aanmelden tot 8 september 2021.

Individuele tekenles(sen)

Wil je een unieke tekenervaring op maat voor je kind? Heeft je kind geen plezier in tekenen (meer) of kan het zich moeilijk uiten op papier? In een één op één les kan ik gerichte aandacht en oefeningen geven die jouw kind kunnen helpen om weer plezier op papier te hebben. We bekijken samen hoeveel lessen er nodig zijn en wanneer die plaatsvinden. Ook kan ik eventueel doorverwijzen naar een kindertekentherapeut.

Duo-workshop ‘jij en ik |be|tekenen’

Een gesprek op papier, samen dansen, voetballen of zelfs een lekker potje ruziemaken op een groot vel? Liever samen een kunstwerk maken? Ja, het is allemaal mogelijk! In deze workshop kom je met je (klein-)kind samen tekenen. Jullie brengen een thema in of laten je verrassen door datgene wat er ontstaat tussen jullie. Ik begeleid dit op een speelse manier. Leer elkaar eens van een andere kant kennen en meld je hier aan, dan maken we een afspraak.