LESSEN jij|be|tekent
Tekenpraktijk voor kinderen
Lessen & workshops op maat
in Utrecht en omgeving

Het lesaanbod in mijn tekenpraktijk bestaat uit groepslessen, individuele les(sen) en creatieve workshops. Daarnaast bied ik groepslessen holistische kinderyoga aan. Aanmelden kan via de contactpagina. Ook als je interesse hebt in een creatieve workshop op maat, bespreek ik graag de mogelijkheden met je.

Groepslessen holistische kinderyoga

Klik hier voor meer informatie over de lessenreeks kinderyoga.

Groepslessen tekenen

Ik bied een lessenreeks van zes tekenlessen aan in groepjes van maximaal acht kinderen. De lessen worden om de twee weken gegeven in mijn praktijk aan huis op de volgende data en tijden:

Lessenreeks april - juli 2019
Groep LOTUS
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
vrijdagmiddag van 15:30 uur tot 16:30 uur

Lesdata: 19 apr. 17 mei 31 mei 14 jun. 28 jun. 12 jul.
 
Groep KRISTAL
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
vrijdagmiddag van 17:00 uur tot 18:00 uur
Lesdata: 19 apr. 17 mei 31 mei 14 jun. 28 jun. 12 jul.
 
Groep KNOOP
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
zaterdagochtend van 9:30 uur tot 10:30 uur
Lesdata: 20 apr. 18 mei 1 jun. 15 jun. 29 jun. 13 jul.
 

Hieronder vind je het thema van de huidige lessenreeks. Het is de bedoeling dat je kind de hele reeks volgt. Gemiste lessen kunnen in principe niet worden ingehaald, tenzij er een plekje is in de andere groep.


Lessenreeks april - juli 2019
VORM & VAARDIGHEID

In deze reeks gaan we veel tekenen en oefenen en dan vooral met vormen en vaardigheden. Vormen waarbij we passer of liniaal gaan gebruiken, of schoteltjes, dat gaat net zo goed. We gaan veel lijnen kruisen waardoor patronen zoals lotussen, kristallen en knopen ontstaan. Er komt wat perspectief aan te pas en ook besteden we aandacht aan schaduwen waardoor iets plastisch wordt. Ik leer de kinderen 'ademend' kleuren en naast dat we ons hoofd hier wel bij moeten houden, zal het ook heel ontspannend zijn omdat er prachtige kunstwerken zullen ontstaan. Veel leren en veel genieten dus, wederom ieder op zijn/haar niveau. De eerste les begint op 19 april (Goede Vrijdag). Meld je (kind) hier aan.

Individuele tekenles(sen)

Wil je een unieke tekenervaring op maat voor je kind? Heeft je kind geen plezier in tekenen (meer) of kan het zich moeilijk uiten op papier? In een één op één les kan ik gerichte aandacht en oefeningen geven die jouw kind kunnen helpen om weer plezier op papier te hebben. We bekijken samen hoeveel lessen er nodig zijn en wanneer die plaatsvinden. Ook kan ik eventueel doorverwijzen naar een kindertekentherapeut.

Duo-workshop ‘jij en ik |be|tekenen’

Een gesprek op papier, samen dansen, voetballen of zelfs een lekker potje ruziemaken op een groot vel? Liever samen een kunstwerk maken? Ja, het is allemaal mogelijk! In deze workshop kom je met je (klein-)kind samen tekenen. Jullie brengen een thema in of laten je verrassen door datgene wat er ontstaat tussen jullie. Ik begeleid dit op een speelse manier. Leer elkaar eens van een andere kant kennen en meld je hier aan, dan maken we een afspraak.