LESSEN jij|be|tekent
Tekenpraktijk voor kinderen
Lessen & workshops op maat
in Utrecht en omgeving

Het lesaanbod in mijn tekenpraktijk bestaat uit groepslessen, individuele les(sen) en creatieve workshops. Daarnaast bied ik groepslessen holistische kinderyoga aan. Aanmelden kan via de contactpagina. Ook als je interesse hebt in een creatieve workshop op maat, bespreek ik graag de mogelijkheden met je.

Groepslessen holistische kinderyoga

Klik hier voor meer informatie over de lessenreeks kinderyoga.

Groepslessen tekenen

Ik bied een lessenreeks van tekenlessen aan in kleine groepjes. De lessen worden om de twee weken gegeven in mijn praktijk aan huis op de volgende data en tijden:

Lessenreeks januari - april 2021
Groep 1
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
donderdagmiddag van 16:00 uur tot 17:00 uur

Lesdata: 7 jan. 21 jan. 4 feb. 4 mrt. 18 mrt. 1 apr.
 
Groep 2
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
vrijdagmiddag van 15:30 uur tot 16:30 uur ***VOL***

Lesdata: 8 jan. 22 jan. 5 feb. 5 mrt. 19 mrt. 2 apr.*
*) Goede Vrijdag
Groep 3
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
vrijdagmiddag van 17:00 uur tot 18:00 uur
Lesdata: 8 jan. 22 jan. 5 feb. 5 mrt. 19 mrt. 2 apr.*
*) Goede Vrijdag
Groep 4
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
zaterdagochtend van 9:30 uur tot 10:30 uur
Lesdata: 9 jan. 23 jan. 6 feb. 6 mrt. 20 mrt. 3 apr.
 

Hieronder vind je het thema van de huidige lessenreeks. Het is de bedoeling dat je kind de hele reeks volgt. Gemiste lessen kunnen in principe niet worden ingehaald, tenzij er een plekje is in de andere groep.


Lessenreeks januari - april 2021
Thema: NATUURKUNST

We gaan tijdens deze lessen de natuur van dichtbij bekijken en ons daardoor laten inspireren. We gaan met een sneeuwvlok, een veer, een fossiel, een mineraal en iets eetbaars aan de gang. Goed observeren, natekenen en je dan vooral ook laten inspireren om er verder mee te gaan en je fantastie te gebruiken. Het wordt geen realistische kunst maar kunst geïnspireerd op de natuur: natuurkunst. Uiteraard leren we ook iets over het object dat centraal staat in die les. Dus geef je kind bij deze op en laat het met kleur en prachtige vormen binnen een fijne sfeer de winter door komen! Je kunt je kind hier aanmelden.

Individuele tekenles(sen)

Wil je een unieke tekenervaring op maat voor je kind? Heeft je kind geen plezier in tekenen (meer) of kan het zich moeilijk uiten op papier? In een één op één les kan ik gerichte aandacht en oefeningen geven die jouw kind kunnen helpen om weer plezier op papier te hebben. We bekijken samen hoeveel lessen er nodig zijn en wanneer die plaatsvinden. Ook kan ik eventueel doorverwijzen naar een kindertekentherapeut.

Duo-workshop ‘jij en ik |be|tekenen’

Een gesprek op papier, samen dansen, voetballen of zelfs een lekker potje ruziemaken op een groot vel? Liever samen een kunstwerk maken? Ja, het is allemaal mogelijk! In deze workshop kom je met je (klein-)kind samen tekenen. Jullie brengen een thema in of laten je verrassen door datgene wat er ontstaat tussen jullie. Ik begeleid dit op een speelse manier. Leer elkaar eens van een andere kant kennen en meld je hier aan, dan maken we een afspraak.