OVER MIJ jij|be|tekent
Tekenpraktijk voor kinderen
Lessen & workshops op maat
in Utrecht en omgeving

Mijn gedachten en gevoelens vormgeven in woord en beeld, dat is mijn passie. Als kind deed ik niets liever dan tekenen, verhalen schrijven en later fotograferen. Mijn opleiding tot kindertekendocent heeft ertoe geleid dat ik nu weer doe wat ik als kind het liefste deed.

Ik laat me graag door anderen inspireren en vind het belangrijk om mezelf te blijven voeden en ontwikkelen. Als kindertekendocent wil ik op mijn beurt kinderen inspireren om te laten zien wat ze in zich hebben en dat is heel wat! Met mijn lessen, die ik sinds enkele jaren op betrokken en enthousiaste wijze geef, hoop ik de vreugde en rijkdom die het tekenen mij brengt te kunnen doorgeven aan kinderen.

Als moeder ontdek ik hoe belangrijk het is om oprechte aandacht voor mijn kinderen te hebben. Aandacht voor wat ze doen, wat ze zeggen en voor wat ze laten zien. Aandacht voor wie ze zijn dus. Want alles wat aandacht krijgt, groeit. In mijn werkwijze beschrijf ik waarom tekenen zo belangrijk is voor kinderen en waarom hun ‘werk’ gezien moet worden.

Toen ik afstudeerde in de Cultuur- en Wetenschapsstudies had ik niet verwacht dat ik kindertekendocent zou worden. Net zoals ik niet verwacht had dat één van mijn beste vrienden mijn man en vader van onze twee zoons zou worden. En het zijn precies dit soort aangename verrassingen die voor mij het leven zo waardevol maken.

Anna Verhoeven (1979)
Betrokken – Enthousiast – Inspirerend