WERKWIJZE jij|be|tekent
Tekenpraktijk voor kinderen
Lessen & workshops op maat
in Utrecht en omgeving

Kinderen be-tekenen, dat weet elke ouder. Ze be-tekenen papier, maar misschien wel liever nog de muur, de vloer of zichzelf. Het materiaal doet er niet toe, het kan zelfs met een vingertje in het zand, als ze maar een afdruk kunnen achterlaten. Dan betekenen ze.

Ik begeleid kinderen bij het tekenen; de taal die zij van nature ‘spreken’ en waarmee ze zich uit drukken. In kleine groepjes, zodat ik voor iedereen aandacht heb, tekenen we vrij of binnen een thema en zonder oordeel. Het gaat om de ervaring en niet zozeer om het resultaat (al mag je daar natuurlijk wel blij van worden). Wat de ervaring uniek maakt, is dat tekenen slechts één van de lesonderdelen is. Daarnaast maken spelletjes, lichaamswerk, visualisaties en gesprekjes deel uit van mijn werkwijze. Hierdoor spreek ik ‘het hele kind’ aan.

Mijn werkwijze wordt ondersteund door de Vereniging Tekentaal, waar ik lid* van ben. Daarnaast ben ik gecertificeerd voor EHBO bij Kinderen. Voor meer informatie over het belang van tekenen kun je op ‘waarom tekenles?‘ klikken. Als je meer wilt weten over mijn werkwijze, klik dan op ‘hoe ga ik te werk?’

Waarom tekenles?

Hoe ga ik te werk?*) Omdat ik enkel de basisopleiding heb afgerond, word ik niet vermeld op de ledenlijst.