KINDERYOGA jij|be|tekent
Tekenpraktijk voor kinderen
Lessen & workshops op maat
in Utrecht en omgeving

Voor mij is kinderyoga een logische uitbreiding op mijn tekenpraktijk. Tekenen is een uiting van hoe je je voelt, yoga is een ervaring van hoe je je voelt. Daarom bied ik sinds 2018 lessenreeksen kinderyoga aan. Zie onderaan de pagina voor praktische informatie over lestijden en prijzen. Aanmelden kan via de contactpagina.

Holistische kinderyoga

Het begint bij het kind, zo denk ik er althans over. Leer je een kind om zich bewust te zijn van zijn of haar lichaam en geest, op speelse wijze uiteraard, dan zal het in zijn of haar verdere (volwassen) leven daar profijt van hebben. Voelen hoe je je voelt op dit moment en voelen wat je nodig hebt. Grenzen kunnen aangeven en in stilte kunnen zijn. Kwaliteiten die zó nodig zijn in de huidige wereld.

Hoe mooi en kostbaar is het als we deze kwaliteiten bij kinderen kunnen behouden? Want zij hebben ze van nature al en leren ze af door op te groeien in een maatschappij die vooral de linkerhersenhelft (logica en taal) stimuleert. Dit is ook nodig en daar komen we een heel eind mee. Voor het in balans blijven is het net zo nodig om de rechterhersenhelft (creativiteit en gevoelens) aan te spreken. Alleen het stimuleren en samenwerken van beide hersenhelften levert gezonde hersenen en dus gezonde mensen op.

Bij de holistische kinderyoga ligt het accent op de verbinding tussen lichaam en geest (yoga betekent verbinding) die op een speelse manier wordt behouden en gestimuleerd. Denk hierbij aan (dier)houdingen, sprookjes, liedjes, versjes, muziek, massages en spelletjes. Elke les heeft een thema, dit thema kan meerdere lessen terugkeren. Als afsluiting zal af en toe iets creatiefs worden ingezet zoals een tekening maken. Kortom; alle zintuigen worden aangesproken om kinderen te laten ervaren hoe ze zich voelen en om balans te creëren en behouden tussen lichaam en geest.

Voor de les mag je kind iets lichts eten maar geen volledige maaltijd. Zorg dat je kind kleding aan heeft waarin het zich goed kan bewegen en meerdere laagjes zijn fijn (T-shirt en vest). Ook sokken zijn prettig.

Praktisch

De lessenreeks bestaat uit negen lessen, die om de twee weken gegeven worden. Elke les duurt een uur. De lessen vinden plaats op donderdag- of vrijdagmiddagen in mijn praktijk aan huis in Utrecht. Je kunt je kind opgeven voor één van de twee leeftijdsgroepen: 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar (zie schema hieronder voor data en tijden).

Kosten: 75 euro voor de gehele lessenreeks. In principe kunnen gemiste lessen niet worden ingehaald. Aanmelden kan via de contactpagina.

Lessenreeks februari 2021 - juli 2021
Groep
Yoga 1
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
donderdagmiddag van 16:00 uur tot 17:00 uur
Nog 2 plekken beschikbaar

Lesdata: 11/2 11/3 25/3 8/4 22/4 20/5 3/6 17/6 1/7
 
Groep
Yoga 2
Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
vrijdagmiddag van 15:30 uur tot 16:30 uur ***VOL***

Lesdata: 12/2 12/3 26/3 9/4 23/4 21/5 4/6 18/6 2/7
 
Groep
Yoga 3
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
vrijdagmiddag van 17:00 uur tot 18:00 uur ***VOL***
Lesdata: 12/2 12/3 26/3 9/4 23/4 21/5 4/6 18/6 2/7
 

Om een goed beeld van kinderyoga te krijgen, wijs ik jullie graag op dit filmpje. Hierin komen Simone en Philip aan het woord, mijn docenten tijdens de opleiding.